E-mail webmaster@proera.se

Att bygga ett syfte för varumärket

Marknadsföring är inte bara reklam, det handlar om att få ett varumärke att synas på rätt sätt och att skapa ett värde hos kunden. Det hjälper om varumärket har ett tydligt syfte.

 

Marknadsföring handlar bland annat om att synas online som varumärke och företag. Det är något som många bolag och organisationer tar hjälp av experter med. En digital mediebyrå som vill göra din marknadsföring och synlighet lönsam är millstonegroup.se.

 

Några varumärken som verkligen lyckats med sin marknadsföring och därför är väldigt starka går det att läsa om i Resumé bland annat. De som vinner hos svenskarna när det gäller populära storföretag är de som upplevs ha ett större syfte än att tjäna pengar. Sådana företag är enligt svenskarna Ikead, ICA och Volvo. Dessa har med andra ord verkligen lyckats med sitt varumärkesbyggande och sin marknadsföring. Det som också skiner igenom är vikten av att ha ett tydligt syfte för sitt företag, det har dessutom en stark koppling till tillväxt. Syftet handlar om varför företaget och varumärket finns till, på ett högre plan. Vad för positiv roll vill man spela i kunden och konsumentens liv? De företag som drivs av ett tydligt, högre syfte är också de som har störst tillväxtpotential.

 

Det är viktigt att ha ett tydligt ”brand purpose”

 

Några som verkligen arbetat fram ett tydligt syfte är Nike:

 

Nike gick exempelvis från att vara en sportskotillverkare till att bli en hälsorörelse. Företagets syfte – “To bring inspiration and innovation to every athlete in the world”, med tillägget “If you have a body, you are an athlete” – gör att Nike kan tala till fler och samtidigt vidga sitt produktutbud, exempelvis med digitala appar – Dagens Media

 

Läs mer om brand purpose i denna artikel från Forbes.