E-mail webmaster@proera.se

Arbetsmiljötänk på kontor

kontor, laptop, arbetsmiljöBåde arbetsgivare och medarbetare är skyldiga till att upprätthålla och delta i arbetet kring arbetsmiljö på kontoret, eftersom alla är en del av den. Saker som att erbjuda tillgång till lämpligt material och utrustning, ha anpassad belysning och ha anpassad utformning av kontoret kan spela roll.

Det finns hur mycket saker som helst man kan göra för att upprätthålla en god arbetsmiljö på kontoret.

Material, utrustning och belysning

En viktig sak som kanske kan kännas lite för självklar är utbudet av bra material som får medarbetare att kunna utföra sig arbete på ett smidigt sätt, det kan vara allt från klassiskt kontorsmaterial till mer praktiska saker som behöver finnas på kontoret, så som städ och hygienprodukter. Allt detta och mer saker går att hitta hos Kontorsshop. Och för att man ska kunna använda material och elektronisk utrustning på rätt sätt så behövs det också bra belysning på kontoret, vilket är ett av flera många ämnen som Arbetsmiljöverket skriver om på din hemsida. Där står bland annat att belysningen på ett kontor ska passa arbetsuppgifterna i fråga och medarbetaren som utför dem. Dessutom spelar kontorets utformning stor roll för medarbetarna mår och presterar, läs mer.

Nya satsningar med utekontor

De senaste åren har man sett lite skriverier om en ny satsning inom arbetsmiljö, nämligen utomhuskontor. Malmö stad har i projektet ”Stick ut” fått anställda att prova på att arbeta i utomhusmiljö. Detta för bland annat att minska arbetsrelaterade hälsoproblem och öka arbetsvilja och kreativitet, och projektet har av många tagits emot med öppna armar.

”Tanken är att vi kanske skulle må bättre av att vistas mer ute i naturen. Stillasittande leder till hälsoproblem, något som enkelt skulle kunna avhjälpas om vi flyttade ut delar av arbetsdagen i naturen.” Skriver SR om projektet.