E-mail webmaster@proera.se

Webbshop – perfekt för att starta eget!

Med en webbshop kan man ta jobben till småstäder och samtidigt få jobba med något som man brinner för – från olika platser i världen!

För att starta upp en webbshop behövs egentligen inte så mycket, förutom det lagliga som gäller för att få starta eget företag så behöver man såklart en vara att sälja, en bra webbsida, marknadsföring mot sin målgrupp, schyssta villkor mot kunden, packtejp och annan bra utrustning. Sedan är man ganska good to go och kan utveckla verksamheten allt eftersom!

Lokal förankring bra för webbshopar

Förr har det varit så att jobben finns i storstäder, men detta håller på att förändras i och med att webbshopar många gånger gör sig bättre på landsbygden. Hur kommer det sig? Jo lagerlokalerna är fler och billigare där än i storstan. I Svenska Dagbladet kan man läsa om Apoteas VD Pär Svärdson, och han menar på att det kan vara bra att ha verksamhetens centrum på en mindre ort. Detta eftersom att e-handel är ganska arbetsintensivt och därför kan det vara bra att ha ett mindre överhettat ställe på arbetsmarknaden som sin arbetsort. Småstäders lojalitet funkar också bra med e-handelsbranschen.

Webbshop ett sätt att kunna förverkliga sin dröm

Många har nog drömt om att starta en butik av något slag. I och med dagens digitalisering så kan det vara lättare att lyckas med en webbshop än en fysisk butik – om man vet hur man ska marknadsföra sig. Några som tog steget, förverkligade sin dröm och lyckades med att starta upp en egen webbshop är paret Yrla Dentén och Finn Trägårdh som driver barnklädeswebbshopen Yarnmade.com. I Aftonbladet kan man läsa om att de bor i Berlin, men sköter logistiken i Sverige från Berlin och att de har lyckats skaffa kunder i över 30 länder. Med en webbshop blir livet mer flexibelt än med en fysisk butik, något som inte hade möjliggjort boende på annan ort. Dessutom hade framgången inte heller varit lika stor om de inte hade haft kunder från olika länder. För de som vill starta webbshop i framtiden finns nu ännu ett glädjande besked; e-handel inom EU ska bli ännu mer flexibel genom att förbjuda geo-blockering, läs mer här.

Lyckade e-handelsföretag att inspireras av:

  • Nelly
  • Asos
  • NA-KD
  • Apotea
  • Ellos