E-mail webmaster@proera.se

Ta hjälp av advokater vid juridiska konflikter

Att driva ett företag innebär alltid ett visst mått av risktagande, framför allt ekonomiskt. Men möjligheten finns att även juridiska konflikter kan uppstå. För att säkerställa att de juridiska reglerna följs på företaget och att du snabbt kan ta in hjälp vid konflikter är det bra att ha tillgång till en kunnig advokat.

Experterna på https://www.advokatlanderdahl.se/ är alltid redo att rycka in om du behöver advokathjälp, exempelvis vid juridiska konflikter. Här hittar du både advokater och biträdande jurister som har kompetens inom arbetsrätt, affärsjuridik, brottsmål, fastighetsrätt och skatterätt. Du kan teckna ett samarbetsavtal med advokatfirman så att de med kort varsel ger dig svar på frågor, granskar företagets affärsavtal och ger dig synpunkter på olika områden.

Juridiska konflikter på företaget

Business,People,Meeting,Conference,Discussion,Corporate,ConceptÄven vana entreprenörer kan drabbas av problem som kräver advokathjälp. Daniel Mühlbach är grundare till Footway och Lensway och har tidigare berättat om svårigheter som uppstått under hans entreprenörsresa. När han drev Lensway hade han i början svårt att hitta rätt kundgrupp och hamnade även i en svår juridisk konflikt med ett kanadensiskt företag som tidigare köpt sig in i hans verksamhet. Tack vare god advokathjälp vann dock Daniel Mühlbach konflikten tillsammans med den svenska ledningen.

Även Svenska Fotbollsförbundet har drabbats av en juridisk konflikt mot ett bolag som har varumärkesregistrerat frasen ”Gula väggen”. Detta råkar också vara namnet på klacksektionen hos de svenska landslagssupportrarna som nu inte längre kan kallas sig så då namnet är varumärkesregistrerat. En juridisk process inleddes därför för att överklaga varumärkesregistreringen hos PRV.

Följ juridiska regler

Om du planerar att starta ett företag är det viktigt att hålla koll på juridiska regler. Psykologen Filip Goldmann ger rådet att ha en tydlig organisation och bra juridiska avtal, då det annars finns risk att det uppkommer konflikter om tillgångar eller annat. Detta är särskilt viktigt om du planerar att starta företag med en nära familjemedlem.