E-mail webmaster@proera.se

Skaffa en revisor

De allra flesta av oss startar ett företag utifrån en dröm om att arbeta med något som vi brinner för. När vi sedan står inför den inte helt oväntade uppgiften att sköta bokföring och fakturering tar plötsligt lågan slut. Ekonomi var kanske inte vårt favoritämne, och reglerna och lagarna kring ekonomiska frågor ändras ständigt. Kort sagt: skaffa en revisor.

Vi på ProEra kan starkt rekommendera Grant Thornton om man behöver en revisor som tar sitt oberoende ekonomiska uppdrag på allvar. De har både stora och små kunder, ideella föreningar och internationella företag – spektrat är stort vilket gör att de har enorm erfarenhet av ekonomi. Se till att skapa en nära relation till din revisor, här nedan i texten förklarar vi närmre varför det är så smart.

Vad är viktiga egenskaper hos en revisor?

Det låter kanske som en ytlig fråga: en revisor ska väl bara se till att all bokföring och all ekonomi sker på rätt sätt? Men det är faktiskt inte riktigt så enkelt. Det är av yttersta vikt att du och din revisor har en god och förtrolig relation. För att ni ska kunna ha ett fullgott samarbete som hjälper ditt företag eller verksamhet att växa och må bra behöver ni högt förtroende för varandra. För många blir revisorn en anonym person som bara påträffas när ni ska diskutera deklaration – men det här är inte det strategiskt bästa för att få ut allt du kan av din revisor. Din revisor har nämligen full koll, och är en källa till enormt värdefull kunskap!

Din revisor har koll på vilka möjliga avdrag du kan göra på saker och ting, rent oväntade men också väntad kunskap som för dig kanske är helt ny. Det är dessutom tidsödande att hålla reda på allt som sker inom skatteregler och liknande, och därför är det många som konstaterar att revisorn hjälper ett företag att växa till sig ordentligt. Det brukar talas om att småföretagare råkar ut för pensionsfällor senare i livet, men med en revisor kan du se till att ha allt detta i åtanke och den hjälper dig med allt du kan tänkas behöva ha svar på.