E-mail webmaster@proera.se

Så får du koll på ekonomin när du startar företag

Att snabbt få koll på ekonomin är avgörande för att lyckas som företagare. Genom att lära dig mer om börsen och företagsekonomi är du bättre förbered på att driva bolag. Läs även på om olika företagsformen och se till att hålla nere utgifterna.

När du vill starta företag är det viktigt att du skapar dig grundläggande kunskap i ekonomi. Om du inte förstår vikten av kapital kommer inte ditt företag att överleva. Här kan du läsa om hur du får koll på ekonomin när du startar företag.

Lär dig mer om börsen & företagsekonomi

Oavsett bransch är det viktigt med grundläggande kunskaper om företagsekonomi och de finansiella marknaderna. Hos https://www.borskollen.se/kalkylator/ranta-pa-ranta kan du ta del av ekonominyheter, bolagsbevakning och finansiella verktyg. Här hittar du bland annat en Ränta på ränta kalkylator samt kan du lära dig mer om begreppet. Som företagare är det viktigt att lära sig mer om avkastning, kassaflöde och räntor för att maximera företagets vinst.

Läs på om olika företagsformer

Det finns olika företagsformer varav enskild näringsverksamhet och aktiebolag är de vanligaste. Läs på ordentligt innan för att välja den som är bäst för just dig och din verksamhet.

– Enskild firma är jättebra om du ska dra i gång en verksamhet och inte vet vad det blir av den. Detsamma gäller om man driver verksamheten utan anställda och inte har så höga vinster, säger revisor Helena Andersson i en artikel på foretagarna.se.

Håll nere utgifterna & satsa på försäljning tidigt

Sist men inte minst är det viktigt att hålla nere utgifterna och tidigt satsa på att få igång försäljningen. Många företag går i konkurs på grund av att de inte får det att går runt ekonomiskt.