E-mail webmaster@proera.se

Marknadsföring i sociala medier

Att marknadsföra sig i sociala medier är både billigt och effektivt. Ta reda på hur de olika plattformarna fungerar och se till att kommunicera med rätt målgrupp. Låt användarna uttrycka sin åsikt och ta till dig denna. En bra dialog ger nöjda kunder vilket kan leda till att influencers är villiga att tala för din vara. Genom att skapa ett engagemang fångar du snabbt upp saker som kanske behöver rättas till.

”Ett första steg är att hitta just de influencers som har samma målgrupp som ditt företag”

Det finns ingen anledning att synas precis överallt, då detta kräver mycket tid om det ska bli bra. När du ska marknadsföra en nystartad e-handel bör du satsa på ett par plattformar där dina kunder rör sig och lägga allt krut på dessa. Det gäller att få följare som interagerar med dig, inte att få så många följare som möjligt. Sociala medier går ut på att bygga relationer. Det måste finnas en trovärdighet. Att bara prata varor och sälj kommer att få din publik att tröttna. Dela gärna innehåll som du tror kan intressera dina följare även om ditt företag inte är upphovsmannen. Olika plattformar har också olika upplägg. Det gör att du måste anpassa dina inlägg och eventuella kampanjer utifrån dessa. Undvik att be folk dela allt i tid och otid. Om det känns som spam är det spam.

Använd influencers

Ett bra sätt att få folk att prata om ditt företag är influencers. Ett första steg är att hitta just de influencers som har samma målgrupp som ditt företag. Dessa influencers har ofta lagt ner ett hårt arbete på att bygga relationer till sina följare. Att få influencers att rekommendera din vara är ett mycket bra sätt att få nya kunder. Förtroende tar tid medan influencers redan har den relationen med sina följare.