E-mail webmaster@proera.se

Jämför snabblån innan du bestämmer dig

Sedlar och tiokronorEtt snabblån kan vara den bästa lösningen om du plötsligt behöver pengar. Men alla snabblån är inte anpassade till just din situation. Därför är det en bra idé att du jämför några olika långivare innan du bestämmer dig för vilken du ska välja. Tack vare internet är detta inte särskilt svårt att göra.

Att ta ett snabblån kan vara en lösning om du plötsligt hamnar i ekonomiskt trångmål. Problemet är bara att utbudet är så stort att det är svårt att få någon överblick över marknaden, och över vad som skiljer olika långivare åt. Villkoren kan nämligen skilja sig åt en hel del.

Sekina.se är en webbplats där du kan jämföra olika lån. Du kan också filtrera på olika typer av lån, som korta snabblån och längre årslån. Det går att jämföra lån med och utan säkerhet, och det finns också texter som förklarar hur lån fungerar, och vad som är viktigt att tänka på.

Ett av de företag som erbjuder lån, och som du hittar på Sekina.se, är Frogtail. De presenterar sig i den här filmen.

Har svenskarna för låga kunskaper om ekonomi?

Svenskarna har generellt för låga kunskaper om ekonomi, och många vet inte hur ränta och inflation fungerar, varnar Finansinspektionen i en artikel i GP. Detta kan vara en anledning till att så många tar dåliga beslut exempelvis i fråga om lån, kan man läsa i samma artikel. Sammanlagt har Finansinspektionen intervjuat 1001 svenskar om deras kunskaper om privatekonomi.

Det finns också ljuspunkter. Svenska bankföreningen arrangerar varje år ett mästerskap i privatekonomi. Årets tävling vanns av klass 9 på Kordelia friskola i Erikslund, som ligger längs E14 mellan Sundsvall och Östersund. Mer om vinnarna finns att läsa här.